Latest Post:

Οι Ιστοριες Ενος Κρυφου Δολοφονου | Ντοκιμαντερ

Δείτε Ντοκιμαντέρ online στο Cosmos greek documentaries:
Οι Ιστοριες Ενος Κρυφου Δολοφονου | Δείτε online Ντοκιμαντέρ με ελληνικους υποτιτλους
Οι Ιστοριες Ενος Κρυφου Δολοφονου 
Tales of the Grim Sleeper (2014)
Όταν ο νεαρός Κρίστοφερ Φράνκλιν συλλαμβάνεται το 2010 από την αστυνομία του Λος Άντζελες για κάποιο αδίκημα σχετικό με κατοχή όπλου, το DNA του περνιέται στη βάση δεδομένων, αναλύεται και διαπιστώνεται ότι μοιάζει πολύ με το γενετικό υλικό που βρέθηκε πάνω στα θύματα του κατά συρροήν δολοφόνου -που ονομάστηκε από τα ΜΜΕ «The Grim Sleeper»- και ο οποίος δραστηριοποιούνταν από τη δεκαετία του ’80 μέχρι και τη σύλληψή του, για περίπου 25 χρόνια. Οι Αρχές φτάνουν έτσι στον πατέρα του Κρίστοφερ, τον Λόνι Φράνκλιν Τζούνιορ, ο οποίος και συλλαμβάνεται για το φόνο τουλάχιστον 10 γυναικών.
Ο σκηνοθέτης Νικ Μπρούμφιλντ, με μία κάμερα και ένα αυτοκίνητο γίνεται θαμώνας της γειτονιάς του Λόνι, συλλέγει στοιχεία και παίρνει συνεντεύξεις από όποιον είναι διατεθειμένος να του μιλήσει: γείτονες, φίλους του Λόνι, εκδιδόμενες γυναίκες με τις οποίες είχε σχέσεις, το γιο του. Τα πρόσωπα που παρελαύνουν καταθέτουν τις μαρτυρίες τους και σιγά-σιγά συμπληρώνουν το παζλ της ιστορίας, με πιο συναρπαστικό και απολαυστικό απ’ αυτά την αθυρόστομη Παμ Μπρουκς, μία απεξαρτημένη, πρώην εκδιδόμενη γυναίκα, που βοηθά σημαντικά στην έρευνα του Μπρούμφιλντ για τον εντοπισμό πολλών γυναικών που θεωρούνταν αγνοούμενες ή ότι σχετίζονταν με τον Φράνκλιν.
Δεν ξέρουμε αν τελικά ο Λόνι Φράνκλιν Τζούνιορ διέπραξε τα εγκλήματα για τα οποία κατηγορείται ή όχι, το βέβαιο όμως είναι ότι είναι εγκληματική η αμέλεια της Πολιτείας για τα κακουργήματα που διαπράττονται εις βάρος της αφροαμερικανικής κοινότητας. Κανείς δεν πιέζεται να βρει τους υπαίτιους, κανείς δεν φροντίζει να καλυτερεύσει τις συνθήκες και το επίπεδο της ζωής τους, τα εγκλήματα που διαπράττονται εις βάρος Αφροαμερικανών δεν έχουν προτεραιότητα έναντι αυτών που έχουν θύματά τους λευκούς και έτσι διαιωνίζεται ένας φαύλος κύκλος κοινωνικής ανισότητας.


 Οι Ιστοριες Ενος Κρυφου Δολοφονου
 Σκηνοθεσία: Νίκ Μπρούμφιλντ  
 Διάρκεια: 54:00 min (το καθε επεισοδιο)
 Υπότιτλοι: Ελληνικοί Ενσωματωμένοι
 Γλώσσα: Ελληνικά (μεταγλωτισμενο)

Ά μέρος 

΄Β μέρος 


Share this article :

Δημοσίευση σχολίου

 
Support : Copyright © 2011. Cosmos greek Documentaries | Ντοκιμαντέρ online - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Cosmos greek Documentaries
Proudly powered by Blogger